Vegan Κέηκ Σοκολάτας
Ένα απλό και υγιεινό κέηκ που μπορείτε να απολαύσετε είτε είστε vegan ή όχι. Θα το λατρέψετε!
Υλικά
3φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης αλεύρι ρυζιού ή κριθαριού)
2/3 φλ. βιολογικό κακάο σε σκόνη
2 φλ. ζάχαρι
2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
2 φλ. κρύο νερό
½ φλ. + 2 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.γλ. βανίλια
2 κ.σ. αποσταγμένο λευκό ξύδι
1 φλ. κομματάκια σοκολάτας (και καρύδια ή αμύγδαλα προαιρετικά)
Προετοιμασία
Σε ένα μπωλ αναμιγνύετε τα υλικά σε σκόνη (αλεύρι, κακάο, σόδα, ζάχαρι, αλάτι).
Σε άλλο μπωλ αναμιγνύετε τα υγρά υλικά (λάδι, νερό, βανίλια, ξύδι).
Ενώστε υγρά και στερεά υλικά μαζί, και ανακατέψτε μ’ ένα συρμάτινο αβγοδάρτη. Για να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα, μπορείτε να το περάσετε από σίτα.
Ανακατέψτε μερικές φορές ακόμη, και στη συνέχεια προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας (και ξηρών καρπών, αν βάζετε)
Λαδώστε μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση 25εκ, ρίξτε το μίγμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° για περίπου 25 λεπτά, ή μέχρι να βγει η οδοντογλυφίδα καθαρή.